Djokovic en Nadal staan tegenover elkaar in finale van ATP Cup

  Rafael Nadal weigerde om voor het eerst sinds 2016 twee nederlagen op rij te slikken.

  Spanje en Servië staan tegenover elkaar in de finale van de eerste editie van de ATP Cup. Nummers 1 en 2 van de wereld, Rafael Nadal en Novak Djokovic, trokken hun land over de streep in de halve finales. 

  Rafael Nadal heeft zijn eerste nederlaag in 33 matchen voor Spanje tegen David Goffin goed verteerd. De nummer 1 van de wereld kreeg het vuur aan de schenen gelegd door de 20-jarige Australiër Alex De Minaur, maar weigerde voor het eerst sinds 2016 twee nederlagen op een rij te slikken.

   

  De ervaring van de Spanjaard gaf uiteindelijk de doorslag. Met 4-6, 7-5 en 6-1 loodste hij Spanje naar de finales van de ATP Cup. Roberto Bautista Agut had eerder Nick Kyrgios al het nakijken gegeven in twee sets (6-1 en 6-4). 

   

  Ook Novak Djokovic werd uitgedaagd door de nieuwe generatie toptennissers. De Serviër moest één set prijs geven tegen de Rus Daniil Medvedev, maar wipte het jonge talent in de halve finales met 6-1, 5-7, 6-4. Dusan Lajovic had eerder al de voorzet gegeven met een overwinning tegen Chatsjanov.

   

  De heersers op de ATP-ranglijst mogen nu strijden om de eerste titel op de ATP Cup. Lajovic opent morgen de debatten tegen Bautista Agut. Daarna volgt de kraker tussen Nadal en Djokovic in Sydney.