Wiet of niet? Olympisch ticket van Qatarese ruiterploeg staat op het spel

  Sjeik Ali Al Thani in actie.

  Sjeik Ali Al Thani in actie.

  Twee ruiters uit Qatar zijn betrapt op het verboden middel carboxy-THC. Beide Qatarezen zijn daarom voorlopig geschorst. Als blijkt dat ze positief testten door wietsigaretten, mogen ze misschien toch nog hopen op deelname aan de Spelen.

  De Qatarese ruiters Bassem Mohammed en Sjeik Ali Al Thani liepen tegen de lamp in oktober 2019, tijdens de olympische kwalificatiewedstrijd in Rabat (Marokko).

   

  Qatar haalde toen een olympisch ticket binnen in de landencompetitie. Beide ruiters zijn nu voorlopig geschorst door een positieve test op carboxy-THC. Een stof die ook gevormd wordt door het gebruik van wiet.

   

  Als blijkt dat dat verboden middel in hun lichaam zat door cannabis (dat ook verboden is), kan het zijn dat er een milder oordeel wacht voor beide ruiters. Als Qatar toch gediskwalificeerd wordt, gaat het olmpische ticket naar Marokko.