Lewis Hamilton schenkt half miljoen dollar aan geteisterd Australië

  Lewis Hamilton denkt na.

  Wereldkampioen Lewis Hamilton maakt zich zorgen over Australië.

  De bosbranden in Australië hebben ook Lewis Hamilton geraakt. De zesvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft beloofd om 500.000 dollar te schenken aan het onfortuinlijke land.

   "Het breekt mijn hart als ik zie hoe verwoestend de Australische bosbranden zijn voor de mensen en dieren", schrijft Hamilton op zijn sociale media. "Ik wil 500.000 dollar schenken om de dieren, vrijwilligers en brandweerlui te ondersteunen."  

   

  Er lopen in de sportwereld al verschillende acties om de slachtoffers van de bosbranden te steunen. Zo zamelt de Australiër Nick Kyrgios geld in door aces te slaan in tenniswedstrijden. Per ace schenkt hij 125 euro aan zijn vernield land.

  Hamilton leeft mee op Instagram