• home
 • video
 • pas verschenen

  7 prangende vragen aan Van der Elst: "Anderlecht in Play-off I? Neen"

  Bij afwezigheid van uitzendingen van Extra Time in de kerstvakantie trok Sporza met een "virtueel fotohok" naar Spanje om er Franky Van der Elst, assistent-coach bij KV Oostende, op de rooster te leggen.

  1. Blijft KV Oostende in de hoogste klasse?

  Dat denk ik wel. We zijn uiteraard nog niet gered, maar er zijn ploegen die er slechter voorstaan dan wij. Onze voorsprong op Cercle Brugge bedraagt 7 punten en dat zou toch moeten volstaan om in eerste klasse te blijven.

  2. Zal Cercle Brugge degraderen?

  Joker. Als het Oostende niet is, maakt het voor mij niet uit wie degradeert. Ik heb geen voorkeur en het zou ook niet correct zijn om te zeggen wie moet zakken. In het voetbal moet iedereen voor zichzelf zorgen.

  3. Is de kampioen met Club Brugge al bekend?

  Nog niet helemaal, maar de kans is wel heel groot. Club is al het hele seizoen de betere ploeg en ik zie niet in waarom er een groot verval zou komen. Bij puntenverlies in de eerstvolgende match tegen Anderlecht weet je het maar nooit, maar ik denk wel dat Club kampioen wordt.

  4. Eindigt AA Gent op de tweede plaats in de competitie?

  Ik denk wel dat Gent tweede kan worden. Vergeet wel Charleroi niet, want zij hebben nog een match tegoed tegen Club Brugge. Charleroi is fysiek sterk en speelt goed voetbal, al ga ik er toch niet vanuit dat ze uiteindelijk Gent zullen voorblijven.

  5. Haalt Anderlecht Play-off 1 nog?

  Ik zeg al een hele tijd dat Anderlecht het niet zal halen. De eerste match tegen Club Brugge wordt heel belangrijk. Eigenlijk zou Anderlecht die wedstrijd moeten winnen om nog volop kans te maken. Maar aan het einde van de rit halen ze het niet, denk ik.

  6. Raakt Racing Genk nog in de top 6?

  Dat wordt een strijd tot de laatste speeldag, zowel voor Anderlecht als voor Racing Genk of KV Mechelen. Tenzij er nog een spectaculaire inzinking komt van de ploegen die nu bovenaan staan, zal het ook voor Genk knokken zijn tot het einde.

  7. Wie wint de Gouden Schoen?

  Volgens mij heeft Hans Vanaken een grote kans om zichzelf op te volgen. Over het hele kalenderjaar is hij de betere geweest. De jongens van Genk zoals Trossard of Malinovski zijn weg en zullen in de tweede stemronde niks meer halen. Mbokani heeft het ook goed gedaan, maar als alles opgeteld zal worden, dan moet Vanaken het kunnen halen.