Ga naar de inhoud

Yellow Tigers: "Wel stress, maar geen prestatiedruk op olympisch kwalificatietoernooi"

 vr 3 januari 2020 10:00
Belgische volleybalvrouwen
De Yellow Tigers staan voor een grote uitdaging.

De Belgische volleybalvrouwen strijden volgende week in Nederland voor een olympisch ticket. Maar de verwachtingen zijn niet hooggespannen. "Toch is het geen mission impossible", zegt bondscoach Gert Vande Broek.

"Geen mission impossible"

Volgende week zijn de Yellow Tigers aan de slag op het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn. 8 Europese landen maken onder elkaar uit wie nog met een ticket voor Tokio aan de haal gaat. België (CEV-9) begint in een poule met Turkije (4), Duitsland (6) en Kroatië (10).

 

"Het wordt geen gemakkelijke opdracht voor ons", zegt bondscoach Gert Vande Broek. "Maar het is geen mission impossible. Het zal een heel grote uitdaging zijn."

 

"Wij zullen, in tegenstelling tot Nederland en Turkije, geen druk hebben op het olympische kwalificatietoernooi. Bij die topteams is het van moeten. Wij zullen spelen zonder resultaatsdruk, maar we moeten wel stress hebben om tegen die toplanden te spelen."

 

"We moeten het niveau proberen te halen van de voorbije zomer. Dan zullen we beginnen met 3 leuke wedstrijden."

 

De Belgische volleybalvrouwen moeten eerst Duitsland bekampen. "Dat is meteen een heel moeilijke tegenstander. De laatste keer dat we een officiële wedstrijd gewonnen hebben tegen Duitsland, dateert van 2013", weet Vande Broek.

"Belangrijke matchen met oog op WK"

Vande Broek zit niet zozeer met de Spelen in zijn hoofd, maar wel met het WK. "Elke wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi is belangrijk, omdat elke match meetelt voor de ranking. En die ranking is belangrijk om het WK te halen."

Het interview met bondscoach Vande Broek

Britt Herbots: "Meerdere stunts nodig om ons te plaatsen"

Celine Van Gestel: "Het zal moeilijk worden"