Zonder Anthony Davis zien de LA Lakers een einde komen aan straffe reeks

  Domantas Sabonis was de topschutter van Indiana met 26 punten.

  Domantas Sabonis was de topschutter van Indiana met 26 punten.

  In de NBA hebben de LA Lakers voor het eerst in 15 uitwedstrijden nog eens verloren. Zonder de geblesseerde Anthony Davis gingen de Lakers met 105-102 onderuit bij de Indiana Pacers.

  De LA Lakers hadden voor hun bezoekje aan Indiana 14 uitduels op rij gewonnen en hadden daarmee het clubrecord van 16 uitzeges op rij in het vizier. Maar zonder Anthony Davis, in de lappenmand met een enkelblessure, stonden de Lakers voor een moeilijke opdracht bij de Pacers.

   

  Na een goeie 1e helft moesten LeBron James en co na de rust bijna voortdurend achtervolgen, maar in de slotfase staken de Lakers bij 95-91 toch hun hand uit naar de zege. Toch waren het de Pacers die aan het langste eind trokken, dankzij Malcolm Brogdon en Domantas Sabonis: 105-102.

   

  LeBron James was goed voor 20 punten, 9 rebounds en 9 assists, maar miste in het slot wel een driepunter die de Lakers aan de leiding had kunnen brengen. "Soms valt het dubbeltje niet aan jouw kant," sprak James  na afloop. Bij de thuisploeg was Sabonis in grote doen met 26 punten en 10 rebounds.

  Een knappe assist van James:

  En een heerlijke alley-oop:

  Alle uitslagen van dinsdagnacht:

  • LA Clippers - Phoenix 120-99
  • New York - Atlanta 143-120
  • Utah - Orlando 109-102

  • New Orleans - Brooklyn 101-108 (n.v.)
  • Charlotte - Sacramento 110-102
  • Indiana - LA Lakers 105-102