Wout van Aert: "Heb zin om ooit voor de groene trui te gaan in de Tour"

  Wout van Aert wil ooit meestrijden voor de groene trui.

  Wout van Aert wil ooit meestrijden voor de groene trui.

  In Vive le Vélo - Wielerjaar 2019 blikte Wout van Aert terug op onder andere zijn knappe sprintzege in de Tour de France. "Ik heb mezelf dit jaar ontdekt als sprinter", zegt Van Aert. "Ooit zal ik een doel maken van de groene trui."

  Van Aert: "In 2019 heb ik mezelf ontdekt als sprinter"

  In 2019 gooide Wout van Aert (Jumbo-Visma) op verschillende fronten hoge ogen. "Ik wist dat ik een goede tijdrit in de benen had, maar dit jaar heb ik wel een heel grote stap gezet", vertelt de Belgische kampioen tijdrijden aan de tafel van Karl.

   

  "Maar ik heb mezelf afgelopen jaar vooral ontdekt als sprinter. In het verleden kwam ik altijd iets tekort na een zware koers. Maar dat is dit jaar veranderd tijdens de zomer."

   

  Van Aert verwijst naar de Tour-rit in Albi, waar hij alle topsprinters versloeg. "Nu besef ik hoe mooi die overwinning was. Viviani was me voorbijgesprint, maar in de laatste meters passeerde ik hem opnieuw."

   

  Daardoor droomt Van Aert van groen. "Ooit zal ik daar een doel van maken. In de Dauphiné en de Tour heb ik getoond dat ik het niveau aankan. Daardoor heb ik zin gekregen om ooit voor de groene trui te gaan."

   

  "Voor het type renner dat ik ben, is de groene trui een van de mooiste prijzen die je kan winnen in je carrière."

  Bekijk het fragment uit Vive le Vélo - wielerjaar 2019