Anderlechtfans lopen storm voor clash met Club Brugge: "Blijven erin geloven"

  Vandaag gingen de laatste tickets over de toog in het stadion van Anderlecht.

  Anderlecht zal Club Brugge in een vol huis ontvangen voor de kwartfinales van de Beker van België. "We kunnen de cup goed gebruiken", stelt een van de trouwe supporters van paars-wit.

  Voor een match tegen grote rivaal Club Brugge zijn de supporters van Anderlecht op de afspraak. Vanmiddag gingen de laatste tickets voor de bekermatch over de toog. Onze reporter schoof mee aan en sprokkelde enkele reacties.

  "Toch wat bang uitkijken"

  "Ik kijk toch wat bang uit naar de wedstrijd", klinkt het bij een trouwe fan, "maar het komt wel goed."


  "Het wordt een topmatch, eentje om naar uit te kijken. Zoals altijd als Anderlecht tegen Club Brugge speelt."

   

  "Voor ons wordt het de wedstrijd van het jaar. In de bekercompetitie toch, want die cup kunnen we goed gebruiken om volgend seizoen Europees te spelen", beseft de man. "En om moed te tanken, dat ook, ja."

  "Blijft een topaffiche"

  Deze supporter wil de match sowieso in het stadion meemaken. "Absoluut, het blijft een topaffiche", antwoordt hij. "Anderlecht beleeft niet zijn beste periode, maar als supporter blijf ik erin geloven."


  "Ik lees dat Chadli en Kompany weer fit zijn en dat geeft moed", vertelt de vader die de match met zijn zoon gaat kijken.

  "Mogen uit hun schelp komen"

  Iedereen wil er morgen bij zijn in het Lotto Park. "Met veel hoop trek ik naar het stadion", getuigt deze man. "De spelers mogen een keer uit hun schelp komen, want op dit moment is het maar zus en zo."


  "Akkoord, ze kampen met veel geblesseerden. Hopelijk komen Chadli en Kompany snel terug. En dan zullen we wel zien."

  Anderlecht - Club Brugge live op Sporza

  Geen tickets meer op de kop kunnen tikken? Dan kunt u de bekerwedstrijd rechtstreeks bij ons volgen: op Eén, op Radio 1, in de Sporza-voetbalapp en op www.sporza.be.