Kevin Pauwels: "Mis de cross niet, motorcrossen vind ik veel plezanter"

  Hoe zou het nog zijn met Kevin Pauwels? Sportweekend zocht de voormalige veldrijder enkele maanden na zijn pensioen op. De stille Pauwels laat tegenwoordig zijn crossmotor brullen. Op de cross zullen ze hem niet te snel weer zien. "Ik sta niet graag in de belangstelling."

  "Mountainbiken vind ik nog leuk"

  Jarenlang was Kevin Pauwels (35) een van de toppers in het veldrijden, maar afgelopen februari nam hij bijna geruisloos afscheid. "Ik heb altijd hard gewerkt en was gewoon om af en toe een cross te winnen", legt hij uit in Sportweekend, "maar de laatste jaren lukte dat niet meer. Dat was vervelend. Die goeie prestatie mis ik misschien een beetje, maar voor de rest niet zo veel."

   

  Pauwels heeft het veldrijden niet helemaal vaarwel gezegd, want hij sleutelt nu samen met zijn vriend Bart Risbourg aan de fietsen van zijn ex-ploegmaats Iserbyt, Vanthourenhout en co in de service course van Pauwels Sauzen-Bingoal.

   

  "Ik ga ook af en toe nog eens fietsen, maar alleen als ik het zelf wil. Met de mountainbike, dat vind ik nog plezant", vertelt de tweevoudig Belgisch kampioen Pauwels.

  "Of motorcrossen"

  De échte passie van Kevin Pauwels is nu de crossmotor. "Dat is iets totaal anders. Ik vind het plezanter dan veldrijden. Als ik overeind kan blijven, toch. Het is een zware machine, het gaat veel harder dan een crossfiets. Het gaat alsmaar beter, maar ik heb geen ambitie om wedstrijden te rijden."

   

  Op de cross zullen we Pauwels niet snel terugzien. "Af en toe vraag ik hem eens mee, maar hij gaat liever motorcrossen", zegt vriend en mecanicien Bart Risbourg, die nu Eli Iserbyt bijstaat tijdens wedstrijden. "Ik begrijp dat wel. Kevin heeft als renner heel wat van zijn weekends opgeofferd.


  "Ik sta niet graag in de belangstelling", beaamt Kevin Pauwels. "En interviews geef ik eigenlijk ook nog altijd niet graag (lacht)."

  Bekijk de reportage uit Sportweekend