Armand Marchant slalomt naar 18e plaats in Val d'Isère

  Armand Marchant.

  Armand Marchant is zondag 18e geworden in de wereldbeker slalom in Val d'Isère. De overwinning in Frankrijk was voor thuisskiër Alexis Pinturault.

  Zaterdag werd de slalom in Val d'Isère nog uitgesteld door de hevige wind. Zondag kon onder een relatief blauwe hemel geskied worden. De organisatie besloot zaterdag de uitgestelde slalom op zondag de plaats van de reuzenslalom te laten innemen.

   

  Sam Maes was in Frankrijk aanwezig om juist aan die reuzenslalom deel te nemen en moest dus rechtsomkeer maken naar zijn uitvalsbasis in Oostenrijk. De reuzenslalom zal later op het seizoen ingehaald worden in een ander skistation.

   

  Maar wel een slalom dus in Val d'Isère, waarin Marchant 18e werd op 2"72 van winnaar Alexis Pinturault. "Dit is een heel speciale plaats voor mij", vertelde hij aan Eurosport. "Ik heb het gevoel hier voor eigen volk te skiën. Ik wou absoluut een goed resultaat behalen, ondanks de moeilijke weersomstandigheden."