Wind houdt Armand Marchant vandaag binnen in Val d'Isère

  De wereldbekermanche slalom in Val d'Isère is vanochtend afgelast door de hevige wind in het skistation in de Franse Alpen. De wedstrijd wordt verplaatst naar morgen, waar de slalom de reuzenslalom zal vervangen. Armand Marchant moeten dus een dagje wachten.

  De Franse organisatie probeerde eerst alles om de wedstrijd vanochtend nog te laten plaatsvinden. Er kwam een ingekorte versie en het startuur werd een paar keer verlaat. Maar finaal was enkel een afgelasting de juiste optie. De rukwinden waren te gevaarlijk.

   

  De organisatie kiest er ook voor de slalom morgen te laten afwerken in plaats van de reuzenslalom, omdat de piste van die laatste discipline langer is en moeilijk voor te bereiden op zware weersomstandigheden.

   

  De eerste manche van de slalom vindt zondag om 9.30u plaats, de tweede om 12.30u. De reuzenslalom zal later in het seizoen ingehaald worden in een ander skistation. Ook vorig jaar moest de slalom in Val d'Isère al geannuleerd worden om dezelfde reden.