Vincent Kompany kan niet meer voort: hij stapt van veld en laat hamstring inpakken

  Twee minuten na de rust stapt Kompany plots naar de kant.

  Het is nauwelijks te geloven, maar Vincent Kompany is weer ingehaald door zijn lichaam. Na 2 minuten in de tweede helft in de bekermatch op Moeskroen stapte de aanvoerder van Anderlecht plots naar de kant. Hij had weer last van zijn hamstrings.

  Vorig weekend tegen Oostende maakte Kompany na 2 maanden zijn rentree na een hamstringblessure opgelopen in de vorige bekerronde tegen Beerschot. Tegen Oostende voorbije zondag verscheen hij verrassend in de basis, maar hij gaf toen  geen krimp.

   

  En ook in de eerste helft vandaag waren er geen aanwijzingen dat hij weer sukkelde. Hij kwam ook na de rust mee het veld op, maar nadat hij een lange bal getrapt had met zijn rechterbeen staakte hij zijn wedstrijd. Het leek alvast niet al te erg. Hij wandelde sereen naar de zijlijn en gaf coach Frank Vercauteren een aanmoedigend tikje. Sardella kwam hem vervangen.


  Op de bank kreeg Kompany meteen een stevig verband rond zijn pijnlijke dij gedraaid. Afwachten wat het verdict zal zijn. Het leek dan wel niet te erg, maar feit is dat die spier wel broos is. De verdediger blesseerde zich eind augustus al in Genk, waardoor hij niet kon spelen op zijn afscheidsmatch in Manchester. Hij wou absoluut meedoen op Beerschot, maar daar herviel hij meteen.

  Na de match kon Vercauteren nog niet veel zeggen: "Het is een hamstringprobleem, maar wat het juist is zullen we morgen of overmorgen pas zien. Aan de rust had hij niks gesignaleerd of gezegd. We zullen morgen zien in welke mate het vervelend is voor ons, want dat is het natuurlijk wel."

  Beelden van Kompany's uitvallen: