Mourinho: "Met eigenaar over Vertonghen en Alderweireld gepraat"

  Vertonghen en Alderweireld zijn einde contract en mogen in januari met andere clubs praten.

  Morgen wordt een speciale dag voor José Mourinho. Dan keert de nieuwe coach van Tottenham terug naar Manchester United voor speeldag 15 in de Premier League. Mourinho, die een jaar geleden bij United buiten de deur werd gezet, sprak op de persconferentie vooraf over zijn 2 Belgen.

  Mourinho heeft zijn start bij Tottenham alvast niet gemist. De opvolger van Pochettino, die op 20 november aan de slag ging, won alle 3 zijn duels (2 in de Premier League en 1 in de Champions League).

   

  Mourinho toonde alvast geen rancune op zijn persmoment daags voor de match: "United is - wat mij betreft - een afgesloten hoofdstuk. Het was een ervaring. Ik won er en ik leerde er bij. Maar United behoort tot mijn geschiedenisboek. Terugkeren naar Old Trafford is terugkeren naar een plek waar ik gelukkig was. Dat kan ik wel stellen."

   

  "Ik heb een geweldige relatie met de fans van Manchester United. Morgen keer ik evenwel terug als coach van de ploeg die zal proberen Manchester United te verslaan. Dat geeft misschien een ander perspectief. Ik verwacht dat er respect zal zijn, maar ik begrijp dat wat zij willen het tegenovergestelde is van wat ik wil."

  "Ik heb met eigenaar over Vertonghen en Alderweireld gepraat"

  Mourinho zette bij de laatste match - vorig weekend thuis tegen Bournemouth - Toby Alderweireld en de herstelde Jan Vertonghen in de basis. De twee Belgen zijn einde contract en mogen in januari met andere clubs praten, net als sterspeler Christian Eriksen.

   

  Mourinho heeft alvast zijn licht opgestoken bij de directie over de toekomst van de Rode Duivels. "Als ik jullie zou zeggen dat ik niet met meneer Levy (Tottenham-eigenaar, red) heb gepraat over Eriksen, Alderweireld en Vertonghen, zou ik liegen", gaf hij toe. "Dus, ja, ik heb er met meneer Levy over gesproken. Tegelijkertijd praat ik ook met de spelers, met alle spelers. Wij praten en proberen elk detail te verstaan, maar ik ga dat niet aan jullie neus hangen."

   

  "Het belangrijkste is dat ze profs zijn en een goeie verstandhouding hebben met Tottenham. Ze begrijpen de club en weten wat er van hen verwacht wordt. Ze zijn dus alle 3 klaar om te spelen en die contractsituatie te vergeten."

   

  Vertonghen (32) speelt sinds juli 2012 bij Tottenham, hij verlengde zijn contract op 18 december 2018. Alderweireld (30) werd in juli 2015 ploegmaat van Vertonghen. Zijn contract werd begin dit jaar herzien.