Vande Lanotte, Maus en Van Den Spiegel zoeken naar nieuw model voor Belgisch voetbal

  Vande Lanotte, Maus en Van Den Spiegel.

  Wat met het Belgische voetbal na Operatie Zero? Johan Vande Lanotte (voormalig minister en informateur), Michel Maus (fiscaal expert) en Tomas Van Den Spiegel (oud-basketbalspeler en CEO van Flanders Classics) zijn als onafhankelijke experts door de Pro League gevraagd om een nieuw model te maken voor het voetbal.

  De taskforce is er gekomen op vraag van Peter Croonen, voorzitter van de Pro League. Belangrijk om te weten is dat Vande Lanotte, Maus en Van Den Spiegel onafhankelijk werken.

   

  Het trio moet het het hele systeem van het Belgische voetbal herbekijken en voorstellen doen over fiscaliteit, transfergeld, makelaars enzovoort. Ze moeten ook een oplossing zoeken voor witwaspraktijken en verdachte vennootschappen die plots opduiken beter in de gaten houden.

   

  Vande Lanotte, Maus en Van Den Spiegel zullen ook het competitiesysteem onder de loep nemen. Wat met de play-offs? Moet 1B opgewaardeerd worden of niet? En wat met het veelbesproken RSZ-regime? 

   

  Begin volgende week zit het trio weer samen. Ze zullen ook advies inwinnen bij mensen met kennis van zaken uit bijvoorbeeld de fraudebestrijding en ethiek. 

   

  Midden december wil Peter Croonen het plan voorstellen aan de profliga.