Pauline Ferrand-Prevot gaat op de motor op zoek naar een olympische titel

  28 juli 2020, de dag van de olympische mountainbikewedstrijd staat rood omcirkeld in de agenda van Pauline Ferrand-Prevot. Net als Mathieu van der Poel heeft ze niet alleen ambitie in het veldrijden, maar ook in het mountainbike. Maar om haar olympische droom waar te maken, moet ze vooral nog aan haar techniek schaven. En dus kruipt ze op de motor. 

  Het idee om met de motor aan de slag te gaan kwam er na het testevenement in Tokio begin oktober. "Ik viel en brak er mijn neus op het hypertechnische parcours", zegt de Française in L'équipe. 

   

  Samen met haar man Julien Absalon besloot ze daarop om een crossmotor te kopen. "Met een motor ga je over obstakels waar je met de mountainbike misschien niet over geraakt. Ik wil de titel op de Olympische Spelen niet verliezen puur op technische capaciteiten. Dat zou ik mezelf enorm beklagen."

  "Risico's opzoeken om vooruitgang te boeken"

  Julien Absalon bevestigt: "Pauline is enorm sterk op steile hellingen, maar in de afdalingen durft ze haar remmen niet te lossen. En aangezien het niveau bij de vrouwen zo hoog ligt, kan je de verloren tijd in een afdaling bijna niet meer goedmaken bergop."

   

  "Ze moet de limieten opzoeken op de motor en de risico's opzoeken om vooruitgang te boeken. En dat weet ze."

  Jumps, drops en kuipbochten

  Pauline traint momenteel in haar thuisbasis in de Vogezen en sluit haar technische voorbereiding af in Zuid-Afrika. Daar wil ze oefenen in droge omstandigheden, want zo zal het ook in Tokio zijn: warm en droog. "Ze zal er verder oefenen op alles wat zich in de lucht afspeelt: jumps, drops en kuipbochten", zegt Julien Absalon.

   

  Haar winterseizoen sluit ze wel af op de veldritfiets. Daar wil ze ritme opdoen in functie van het mountainbikeseizoen dat er al heel snel aankomt. In mei gaat de wereldbeker al vroeg van start en in juni is er het WK in Albstadt. Daar wil ze punten sprokkelen voor de startrij in Tokio.