Thorup kon "10 minuten tactisch trainen": "Maar ik ben niet nerveus"

  AA Gent trekt morgen naar de Bosuil.

  Het interlandvoetbal is nog maar net neergelegd en daar is de Jupiler Pro League al opnieuw. Antwerp en AA Gent komen donderdagavond (!) al in actie voor hun inhaalwedstrijd van de 5e speeldag. Door verplichtingen bij de nationale ploegen is de voorbereiding vooral bij AA Gent niet echt optimaal geweest.

  "Internationals kunnen ook een boost gekregen hebben"

  Antwerp-AA Gent werd eerder dit seizoen uitgesteld om de kansen van de Belgische ploegen in de Europese voorrondes te optimaliseren. De wedstrijd werd uitgesteld naar donderdagavond, maar ook nu zijn de omstandigheden niet ideaal.

   

  Antwerp miste tijdens de interlandpauze 4 spelers, AA Gent-trainer Jess Thorup zag liefst 10 pionnen naar hun land vertrekken. "Een club zoals AA Gent zal altijd veel internationals hebben", bleef de Gent-coach opvallend nuchter bij de lange lijst afwezigen van de voorbije dagen.

   

  "Sommige spelers sluiten pas vandaag aan en dat is heel moeilijk. Ik kon vandaag misschien een tiental minuten tactisch trainen. Maar daar moet je mee leven. Iedereen weet ook wel wat we willen doen en daarom ben ik niet zo nerveus."

   

  De positieve keerzijde van de medaille: onder meer de Oekraïense connectie en de Zweed Lustig hebben zich geplaatst voor het EK. "Ze komen nu dus elke dag met de glimlach naar de club, want ze zijn geplaatst en daar hebben ze twee jaar voor gewerkt. Dat kan hen ook een boost geven."

  De vele afwezigen? Iedereen weet ook wel wat we willen doen en daarom ben ik niet zo nerveus.

  Jess Thorup

  "Goeie resultaten scheppen hoge verwachtingen"

  Die glimlach en boost zullen sowieso wel aanwezig zijn in de Ghelamco Arena. AA Gent staat na 14 wedstrijden op de 2e plaats met 28 punten. "Ik heb van deze onderbreking gebruik gemaakt om de eerste seizoenshelft te evalueren", vertelde Jess Thorup.

   

  "We hebben 28 punten. Als we dit niveau aanhouden, dan blijf je bovenaan in het klassement. Zeker thuis hebben we getoond dat we heel sterk zijn. We creëren een sfeer waarbij we geloven dat we elke match kunnen winnen. Dat proberen we aan te houden."

   

  "Goeie resultaten scheppen natuurlijk hoge verwachtingen voor de toekomst. Iedereen denkt, hoopt en gelooft dat we nu alles zullen winnen. Het is belangrijk om het momentum van de voorbije weken aan te houden. Dat doe je niet zomaar, daar moet je voor werken."