Oudgediende Akpala moet KV Oostende uit het moeras trekken

  Joseph Akpala keert terug op de Belgische velden.

  KV Oostende heeft zich met het oog op de degradatiestrijd versterkt met Joseph Akpala. De 33-jarige Nigeriaan komt transfervrij over en ondertekent een contract tot eind dit seizoen, met een optie voor volgend seizoen.

  Akpala speelde tussen 2015 en de zomer van 2018 al voor Oostende, waarna hij zijn loopbaan voortzette bij Al-Faisaly in Saoedi-Arabië. Dat werd geen enorm succes.

   

  Akpala zit nu al enkele maanden zonder club en gaf aan graag te willen terugkeren naar KVO.

   

  "Er waren verschillende gesprekken waaruit bleek dat Joseph gemotiveerd was om KVO sportief vooruit te helpen", zegt sportief directeur Guy Ghysel.

   

  "Op financieel vlak raakten we eruit en zo hebben we dus een extra optie in de aanval. Bovendien is de mentaliteit van Joseph altijd top en kan hij een voorbeeld zijn voor de jongeren in de kern."   

   

  "Het doet goed om terug bij KVO te zijn en om het team te helpen", reageert Akpala. "Ik hoop dat we dit seizoen nog veel kunnen bereiken en dat KVO in de hoogste afdeling kan blijven."

  Ontbolsterd in ons land

  Akpala lanceerde zijn carrière in ons land bij Charleroi (2005-2008) en Club Brugge (2008-2012). In 2007-2008 werd hij met 18 doelpunten topscorer in de Belgische eerste klasse.

   

  Akpala verkaste in de zomer van 2012 naar Werder Bremen en speelde van september 2013 tot de zomer van 2015 in Turkije bij Karabükspor. Daar plukte Oostende hem in 2015 weg.   

   

  Oostende is de laatste weken op de dool en staat halfweg in de Jupiler Pro League pas 14e, met 12 punten. Alleen Waasland-Beveren (10 ptn) en hekkensluiter Cercle Brugge (7 ptn) doen slechter.

  Akpala: "Het is goed om terug te zijn"