• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ferrari wint eerste MotoE-kampioenschap, crash van Siméon in laatste race

  Eindwinnaar Matteo Ferrari.

  De Italiaan Matteo Ferrari heeft het MotoE-kampioenschap gewonnen, het kampioenschap voor elektrische motoren. Onze landgenoot Xavier Siméon kwam in de slotmanche in Valencia ten val en is 6e in de eindstand van het WK. 

  Wat de Formule E voor autorijders is, is de MotoE voor motorrijders. Het gloednieuwe kampioenschap kende in maart een valse start toen alle motoren verwoest werden bij een zware brand.

   

  De kalender werd opnieuw opgemaakt en na 6 manches mag Matteo Ferrari zich de eerste eindwinnaar in de MotoE noemen.

   

  De Italiaan klokte in de eindstand af op 99 punten. Hij sprokkelde meer eenheden dan de Brit Bradley Smith (88) en de Braziliaan Eric Granado (71). "Ik draag deze zege op aan mijn vader, die onlangs overleden is", reageerde de 22-jarige Italiaanse laureaat.

   

  Voor Xavier Siméon, die de MotoGP afgelopen winter inruilde voor de MotoE, was het een wisselvallig seizoen, dat bestond uit 6 manches. Onze landgenoot kwam in de laatste manche van het seizoen ten val bij een inhaalmanoeuvre.

   

  Siméon klom dit seizoen 2 keer op het podium, maar kwam ook 2 keer ten val. In het eindklassement eindigt hij 6e.