• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Timmers en Dumont voeren 4-koppige EK-delegatie kortebaan aan in Glasgow

  " "

  Pieter Timmers is hét uithangbord van de Belgische delegatie voor het EK van 4 tot 8 december.

  Vier Belgische zwemmers zullen van 4 tot 8 december deelnemen aan het Europees kampioenschap zwemmen in klein bad (25 meter) in de Schotse hoofdstad Glasgow. Pieter Timmers en Valentine Dumont zijn de grote namen in de kleine Belgische selectie, die ook nog bestaat uit Florine Gaspard en Lander Hendrickx.

  De Belgische bond maakte vandaag zijn selectie bekend. Dumont (NOC) zal in Glasgow starten op de 100, 200 en 400 meter vrij. De 19-jarige Waalse zwemster brak zondag op het BK kortebaan in Gent nog het Belgische record op de 400 meter vrije slag. Ancien Timmers (BRABO) zwemt de 50 en 100 meter vrij in Glasgow.

   

  De Belgische selectie wordt vervolledigd door de 17-jarige Florine Gaspard (CNB), die start op de 50 meter vrij en verder op de 50 en 100 meter school, en Lander Hendrickx (LAQUA) op de 200 en 400 meter vrij.

   

  Het EK vindt gelijktijdig plaats met de stage van het BOIC in Turkije. Om die reden laat Fanny Lecluyse verstek gaan. Ook Louis Croenen (200m vlinder), Kimberly Buys (100m vlinder) en Fleur Vermeiren (100m/200m school) zwommen de kwalificatietijd, maar trekken niet naar Glasgow.

  Valentine Dumont maakt indruk op BK kortebaan

  Timmers kijkt uit naar 2020: "Alles in het teken van Rio... euh, Tokio!"