"Kwartfinale League Cup op andere datum, anders spelen we hem niet"

  Liverpool-coach Jürgen Klopp doet een oproep naar de kalenderbouwers om dringend eens te herbronnen.

  Liverpool plaatste zich gisteren, ten koste van Arsenal, voor de kwartfinales van de League Cup. Maar dubbele boekingen op de kalender van Liverpool zouden wel eens roet in het bekereten kunnen gooien. In de periode van de kwartfinales zit Liverpool namelijk in Qatar voor de Wereldbeker voor clubs.

  Wie in de kwartfinales van de Carabao Cup (de officiële naam voor de League Cup, red.) is beland, weet dat er een wedstrijd zal volgen op 17 of 18 december. Maar dat vormt dus een probleem voor Liverpool, dat na een spektakelstuk Arsenal uitschakelde. Liverpool moet namelijk in die periode, als winnaar van de voorbije Champions League, aan de bak op het WK voor clubs. Liverpool speelt op 18 december zijn eerste match daar.

   

  Om die reden werd ook al het Premier League-duel van Liverpool tegen West Ham United, dat normaal op 21 december moest gespeeld worden, uitgesteld.

   

  Maar er moet dus ook gekeken worden naar een ander moment waarop Liverpool zijn kwartfinale in de League Cup kan afwerken. Eén groot probleem: de kalender van Liverpool zit van eind november tot begin volgend jaar al eivol. Van 23 november tot 6 januari moet Liverpool al 13 matchen voetballen, verspreid over de Premier League, de FA Cup, de Champions League en het WK voor clubs.

  "Niet onze fout, wel van verantwoordelijken kalender"

  Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft intussen al een scherpe oproep gedaan naar de verantwoordelijken van de League Cup-kalender.. "Er moet een deftige datum, niet op Kerstmis om 15 uur of dergelijke, gevonden worden. Staat deze datum ons niet aan, dan spelen we onze kwartfinale gewoon niet."


  Klopp had ook in het algemeen opmerkingen op de kalenderbouwers. "Als er een kalender wordt opgesteld en 1 team kan door tijdsgebrek niet aan een match deelnemen, dan ligt het probleem bij die kalender en niet bij ons. Wij mogen niet het slachtoffer worden van het feit dat we vol voor de zege zijn gegaan. Hopelijk ziet men hier het probleem van in en wordt er dringend naar oplossingen gezocht."

  Kalender Liverpool tot begin volgend jaar
  2 november  Aston Villa (competitie, uit)
  5 november KRC Genk (CL, thuis)
  10 november Manchester City (competitie, thuis)
  23 november Crystal Palace (competitie, uit)
  27 november Napoli (CL, thuis)
  30 november Brighton (competitie, thuis)
  4 december Everton (competitie, thuis)
  7 december Bournemouth (competitie, uit)
  10 december RB Salzburg (CL, uit)
  14 december Watford (competitie, thuis)
  18 december WK voor clubs
  21 december WK voor clubs
  26 december Leicester (competitie, uit)
  29 december Wolves (competitie, thuis)
  2 januari 2020 Sheffield United (competitie, thuis)
  3-6 januari 2020 3e ronde FA Cup
  11 januari 2020 Spurs (competitie, uit)

  Loting kwartfinales League Cup

  Intussen werd er ook al geloot voor die kwartfinales van de League Cup. Topaffiches heeft het niet opgeleverd, want topclubs Liverpool, Manchester City, Leicester City en Manchester United ontlopen elkaar.