Van der Poel rijdt 8 crossen in november en verdedigt Europese titel

  Mathieu van der Poel is klaar om aan zijn campagne in het veld te beginnen.

  Mathieu van der Poel (24) springt zondag in Ruddervoorde weer op zijn crossfiets. Zijn ploeg Corendon-Circus heeft ook duidelijkheid gegeven over het programma van de wereldkampioen. 8 crossen zullen de Nederlandse alleskunner in november met open armen ontvangen. 

  Mathieu van der Poel zal in het Italiaanse Silvelle op 10 november alvast zijn Europese titel verdedigen. De afgelopen twee jaar veroverde de wereldkampioen telkens de Europese trui in Tabor en Rosmalen.

   

  Na Ruddervoorde en het EK volgen komende maand nog 6 veldritten, met de Wereldbekercrossen in Tabor en Koksijde. Ook Niel, Hamme, Wachtebeke en Kortrijk konden Van der Poel strikken.

   

  Van der Poel mikt zondag in Ruddervoorde op een 4e zege op een rij. "Ja, ik wil er meteen winnen. Ik denk dat ik in het veld niet anders naar een wedstrijd kan toeleven dan met de intentie om te winnen", zegt hij in een persbericht van zijn team.

   

  De Nederlander heeft zelf wel vraagtekens over zijn vorm. "Ik mis competitieritme en dat zal zondag zeker een item zijn. Vorig jaar stond ik aan de start met een specifieke voorbereiding op het veldritseizoen, dat is nu uiteraard anders. Ik zal toch enkele wedstrijden nodig hebben om weer naar mijn topniveau te kunnen groeien."

   

  "Maar anderzijds is de concurrentie ook stevig. Ik heb de voorbije weken nauwlettend gevolgd en twee zaken vielen mij op: uiteraard dat Eli Iserbyt een enorme stap voorwaarts heeft gezet en bijgevolg de man van het moment is. Maar ook Tom Pidcock liet de laatste wedstrijden een ferme indruk na."