Na Nele sneuvelt nu ook Tinne Gilis op het WK squash

    Met Tinne Gilis is de laatste Belgische deelneemster op het WK squash in Caïro uitgeschakeld. Nouran Gohar versloeg na Nele in de 2e ronde nu ook haar zus Tinne in de 1/8e finales.

    Tinne Gilis staat op de ranking lager dan haar zus Nele, maar in Caïro schopte ze het na zeges tegen de Française Villar en de Maleisische Azman toch tot de 1/8e finales. Daarin nam ze het op tegen Nouran Gohar, een van de vele Egyptische toppers in het squash bij de vrouwen.

     

    Gilis gaf het 4e reekshoofd goed partij, maar moest uiteindelijk toch de wet van de sterkste ondergaan (11-8, 11-3, 11-6). "Ik heb de match aangevangen alsof ik niets te verliezen had", zei Tinne Gilis. "Maar elke bal die een beetje minder is, maakt ze meteen af. Op het einde maakte ze nog wat foutjes, maar daarna was ze toch weer bij de les. Ze was gewoon te goed. Haar slagen waren fantastisch."