Real Sociedad draait mee bovenaan in La Liga, maar waar is Januzaj?

  Adnan Januzaj zit al 3 wedstrijden op een rij de volle 90 minuten op de bank.

  Na 10 speeldagen staat Real Sociedad momenteel op een knappe derde plaats in La Liga, met hetzelfde aantal punten als Barcelona, Atletico Madrid en Sevilla. De Basken uit San Sebastian krijgen in Spanje positieve kritiek op hun spel. Wie Sociedad zegt, heeft het ook over Adnan Januzaj. De Rode Duivel is echter wat uit de schijnwerpers aan het verdwijnen.

  Analisten in Spanje zijn het grotendeels met elkaar eens: Real Sociedad is een positieve verrassing in La Liga en is zelfs een van de clubs die het mooiste voetbal brengt in de hoogste afdeling van Spanje. "De spelers rennen niet bij Sociedad, ze vliegen", schreef een journalist recent nog.

   

  Coach Imanol Alguacil opteert voor positief voetbal aan een hoog tempo en kiest daarbij voor heel wat jonge talenten. Mikel Oyarzabal, een product vanuit de eigen opleiding, is amper 22 jaar maar wel de aanvoerder van dit Sociedad. Ook Real Madrid-huurling Martin Ödegaard speelt zich in het Baskenland serieus in de kijker.

  Waar blijft de verrijzenis?

  Wie echter in de vergetelheid dreigt te belanden, is Adnan Januzaj. De Rode Duivel leek aan het begin van dit seizoen helemaal zijn plaats veroverd te hebben bij Sociedad. Al het blessureleed moest in de vergeetput gevoetbald worden, 2019 zou (opnieuw) het jaar van de verrijzenis worden.


  Maar Januzaj moest dit weekend - Sociedad won met 0-1 bij Celta - al voor de derde match op een rij de volle 90 minuten de bank warm houden. Slechts 1 assist staat er dit seizoen op zijn teller, Zijn pass, die de 0-1 van Oyarzabal inluidde tegen Sevilla, was er wel eentje om in te lijsten. Het was echter tegen Sevilla, op speeldag 7, dat Januzaj zijn laatste speelminuten tot nu toe kreeg.