KBVB gaat op zoek naar technisch directeur: "Ex-coach zijn is geen must"

  Chris Van Puyvelde

  Chris Van Puyvelde was 3 jaar lang technisch directeur bij de KBVB.

  De Belgische voetbalbond is een zoektocht gestart naar een nieuwe technisch directeur. Die functie werd na het vertrek van Chris Van Puyvelde in 2018 ad-interim ingevuld door bondscoach Roberto Martinez.

  Chris Van Puyvelde wisselde een jaar geleden zijn job als technisch directeur bij de KBVB voor een soortgelijke job bij de Chinese bond. Van Puyvelde kreeg niet meteen een opvolger, zijn taken werden gewoon overgeheveld naar bondscoach Martinez.

   

  Maar nu heeft de bond beslist om toch weer een aparte technisch directeur aan te stellen. "De toekomstige TD zal de langetermijnvisie op alle aspecten van het Belgische voetbal mee bepalen, van de opleiding van het laagste tot het hoogste niveau, zowel voor mannen als vrouwen."

   

  "De KBVB is op zoek naar een vrouw of een man met sterk managersprofiel en een stevige technische achtergrond. Het is absoluut geen noodzaak om een ex-coach te zijn."

   

  "Kandidaten kunnen zich aanmelden vóór 30 november."