Belgen Maes en Van den Broecke stellen teleur in Sölden, Pinturault wint

  Sam Maes

  Sam Maes skiet naar een teleurstellende 58e plaats in de seizoensopener.

  Alexis Pinturault heeft in Sölden de eerste topconfrontatie op de latten van dit seizoen in zijn voordeel beslecht. De Fransman mocht er op de reuzenslalom zijn 23e WB-zege vieren. De Belgen Sam Maes en Dries Van den Broecke eindigden ver in het achterveld.

  Na het afscheid van Marcel Hirscher was het uitkijken wie er uit zijn schaduw zou treden. De Fransman Alexis Pinturault, vorig jaar 2e in de algemene Wereldbeker na Hirscher, werd door velen getipt als de nieuwe kannibaal, maar in de eerste run op de Rettenbachgletsjer kreeg hij stevig weerwerk van zijn landgenoot Mathieu Faivre.

   

  Faivre was na zijn tweede run een fractie sneller dan de toenmalige leider Kranjec. Maar Pinturault was bevrijd en rekende nu niet mee met honderdsten. Uiteindelijk had hij meer dan een halve seconde voorsprong op Faivre.

   

  De Belgen begonnen uiterst bescheiden aan het Wereldbekerseizoen. Sam Maes kon zich vorig seizoen staande houden in de top 30, maar maakte in Sölden wat foutjes en was in de eerste run al meer dan 4 seconden trager dan Pinturault. Dries Van den Broecke deed niet beter. Hij houdt als 63e maar 2 skiërs (die finishten) achter zich.

  Uitslag Wereldbeker reuzenslalom in Sölden

  Na 2 runs:
  1. Alexis Pinturault (Fra) - in 2'14"14 (1'07"10 + 1'07"04)
  2. Mathieu Faivre (Fra) - 2'14"68
  3. Zan Kranjec (Svn) - 2'14"77
  4. Tommy Ford (VS) - 2'14"84
  5. Ted Ligety (VS) - 2'15"23

  Uitgeschakeld na 1 run:
  58. Sam Maes - 1'11"36
  63. Dries Van den Broecke - 1'12"46