Tiener uit Nieuw-Zeeland snoept verrassend WB-zege van Shiffrin af in Sölden

  Het was al 22 jaar geleden dat een Nieuw-Zeelandse een WB-manche kon winnen.

  Het Wereldbekerseizoen alpijns skiën is bij de vrouwen gestart met een stevige verrassing. De Nieuw-Zeelandse Alice Robinson won de eerste reuzenslalom van het seizoen in Sölden. De amper 17-jarige Robinson was sneller dan topfavoriete Mikaela Shiffrin.

  Alice Robinson stond in Sölden pas voor de 11e keer aan de start van een Wereldbekerwedstrijd, maar het toptalent van 17 schoot er meteen de hoofdvogel af. Robinson haalde het in een tijd van 2'17"36.

   

  Ze was zes honderdsten van een seconde sneller dan de Amerikaanse topfavoriete Mikaela Shiffrin, drievoudig eindwinnares in de Wereldbeker. De Française Tessa Worley eindigde op 36 honderdsten op de derde plaats.

   

  Voor Nieuw-Zeeland was het de eerste WB-overwinning in meer dan 22 jaar. In februari 1997 was Claudia Riegler de beste in een slalom.