Bart Verhaeghe: "Bene League kan er snel komen"

  Verhaeghe

  Bart Verhaeghe (r) maakt zich sterk dat een Bene League in de pijplijn zit.

  In een interview met de Franse kwaliteitskrant Le Monde onthult Club-voorzitter Bart Verhaeghe dat het plan om een nieuwe Bene League op poten te zetten weer op tafel ligt en zelfs concreter is dan ooit.

  Le Monde zocht Bart Verhaeghe op naar aanleiding van de match tussen zijn Club Brugge en PSG. Ook de stand van zaken van het Belgische voetbal kwam aan bod. Verhaeghe laat zich ontvallen dat er opnieuw werk wordt gemaakt van een Bene League.

   

  "We zijn samen met Nederland een competitie op poten aan het zetten die onze achterstand op de 5 Europese toplanden moet verkleinen. We zouden een markt van 28 miljoen gebruikers kunnen aanboren."

   

  "Deze week is er een nieuwe ontmoeting gepland. Het kampioenschap zou uit 18 clubs bestaan, waarvan 8 uit België komen. Het zou allemaal heel snel kunnen gaan. Als het niet voor volgend seizoen is, dan zonder twijfel in de volgende twee seizoenen."

  Het kampioenschap zou uit 18 clubs bestaan, waarvan 8 uit België komen. Het kan allemaal snel gaan, misschien zelfs volgend jaar al.

  Bart Verhaeghe in Le Monde

  Verhaeghe bij Sporza: "Zijn er mee bezig, maar geen deadlines"

  In een reactie bij Sporza nuanceert Bart Verhaeghe zijn uitspraken in Le Monde enigszins. "Het belangrijkste is dat we er mee bezig zijn, maar we willen ons niet vastpinnen op een of andere deadline. In België loopt het tv-contract binnenkort af, in Nederland nog niet. Dat zijn zaken waar we rekening mee moeten houden. We willen nu ook al anticiperen op de hervorming van het Europese voetbal vanaf 2024."