• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Licentiecommissie roept Anderlecht op het matje over Kompany

  Vincent Kompany is speler-manager van Anderlecht.

  Vincent Kompany is speler-manager van Anderlecht.

  Anderlecht moet dinsdag aan de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) uitleg verschaffen over de trainerssituatie bij paars-wit. 

  Vincent Kompany is sinds dit seizoen als speler-manager aan de slag in het Astridpark. Maar om hoofdtrainer in de Jupiler Pro League te mogen zijn, is een UEFA Pro Licence-diploma een vereiste. Kompany heeft dat brevet niet.     

   

  Daarom was Simon Davies aangesteld als T1 van Anderlecht, maar de Licentiemanager vermoedt dat dat slechts voor de schijn was en dat Kompany zelf de touwtjes in handen heeft. Dat zou een schending zijn van de licentievoorwaarden en dat kan RSCA op een straf komen te staan, gaande van een boete tot zelfs het verlies van de proflicentie.

   

  Intussen heeft Anderlecht met Frank Vercauteren een nieuwe gediplomeerde hoofdcoach in dienst genomen. De club moet zich hoe dan ook morgen om 11u verantwoorden op de bondszetel.

  Precedent bij KV Kortrijk

  In het recente verleden heeft de Licentiecommissie een boete van 5.000 euro opgelegd aan KV Kortrijk, omdat Karim Belhocine in 2016 zonder Pro Licence-diploma de trainersrol vervulde.

   

  Zijn aanstelling als "Directeur Voetbalzaken" en de benoeming van Bart Van Lancker als gediplomeerd hoofdcoach waren voor de Licentiecommissie slechts schijnmanoeuvers. Intussen is Belhocine aan de slag bij Charleroi.