"Komst van Vercauteren is ergens wel les in nederigheid voor Kompany"

  Karl Vannieuwkerke met zijn gasten Wesley Sonck en Frank Boeckx.

  Karl Vannieuwkerke met zijn gasten Wesley Sonck en Frank Boeckx.

  Anderlecht heeft gisteren een zoveelste revolutie doorgevoerd. Frank Vercauteren moet RSCA aan zuurstof helpen. Frank Boeckx, intussen 4e doelman bij Anderlecht, was gisteren te gast in onze Europa League-studio en gaf net als Wesley Sonck zijn visie. "Ik denk dat hij een goeie keuze is."

  Boeckx: "Het kan een goeie combinatie worden"

  Het was voor vrijwel iedereen een donderslag bij heldere hemel: Frank Vercauteren moet de crisis bij Anderlecht in de kiem smoren. "Laat ons zeggen dat het goed werd afgeschermd voor de buitenwereld. Binnenskamers zal het wel al enkele dagen aan de gang geweest zijn, het gevoel dat er verandering nodig was na de gemiste start", legt doelman Frank Boeckx uit.

   

  "Wij zijn Anderlecht en kunnen kritisch zijn. We weten dat er iets moet veranderen en dat zal nu wel gebeuren. Vercauteren kent de Belgische competitie en kent het huis ook door en door. Ik denk dat hij een goeie keuze is."

   

  "Of die stap vroeger had moeten worden gezet? Als de resultaten meevallen, dan zegt iedereen: als één iemand het kan, dan is het Vincent Kompany. Ik vind niet dat je op hem kunt schieten en kunt zeggen dat het onmogelijk is. Wat hij doet, hoe hij werkt, de uren die hij erin steekt: hij doet het fenomenaal."

   

  Waar knelt het schoentje dan? "We hebben een jonge groep en we hebben iemand nodig die het meer gewend is om dingen over te brengen op de jonge spelers. Vercauteren heeft dat al bewezen. Dat is misschien de factor die we misten: wie kan het in het Frans, Nederlands en Engels overbrengen? Het kan een goeie combinatie worden."

  Ik vind niet dat je op Vincent kunt schieten en kunt zeggen dat het onmogelijk is. Wat hij doet, hoe hij werkt, de uren die hij erin steekt: hij doet het fenomenaal.

  Frank Boeckx over Vincent Kompany

  Sonck: "Een les in nederigheid voor Kompany"

  "Wat ik denk? Wat we 4 maanden geleden al dachten: dat het niet mogelijk was", opperde analist Wesley Sonck. "Ik vind het ergens wel een les in nederigheid voor Vincent Kompany. Met al zijn ervaring had hij moeten weten dat dit in het huidige voetbal niet kan."

   

  "De cultuur van een trainer is zo veranderd: je bent van 's ochtends tot 's avonds bezig. Dat gaat niet als je nog wil spelen. Ik vind het straf dat dat pas na 4 maanden is doorgedrongen."

  Boeckx en Sonck in onze studio over Vercauteren: