• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  ARD brengt concurrent van Abdi in opspraak: "Dit is pure laster"

  Amdouni klopt Abdi in Berlijn.

  De Duitse openbare omroep ARD heeft stevige verdenkingen geuit aan het adres van Morhad Amdouni, vorig jaar op het EK in Berlijn Europees kampioen op de 10.000 meter. Volgens een reportage van ARD heeft Amdouni de voorbije twee jaar gebruik gemaakt van verboden middelen. "Pure laster", reageert de Fransman.

  Morhad Amdouni prijkt al een tijdje op de radar van ARD, dat een autoriteit is op vlak van dopingonthullingen. "Onze redactie koestert veel argwaan tegenover Amdouni. Tijdens onze onderzoeken is een van onze bronnen met de dood bedreigd door de entourage van Amdouni", meldt ARD.


  ARD beweert in het bezit te zijn van Whatsapp-berichten waarbij een verkoper van dopingproducten - epo en groeihormonen worden genoemd - een geldsom eist van de Franse atleet, die op het EK van vorig jaar goud won op de 10.000 meter en brons op de 5.000 meter. Op de 10.000 meter werd Bashir Abdi tweede.

   

  Volgens ARD bevestigen de gedragingen van Amdouni hun vermoedens over zijn dopingpraktijken. "Hij traint op afgelegen plaatsen, heeft sinds 2017 amper deelgenomen aan competitie en heeft Qatar net voor de start van het WK verlaten, officieel wegens een blessure."

   

  ARD vindt die timing vreemd, aangezien het net voor het WK een interviewaanvraag had ingediend. "Hij wist dus dat onze redactie onderzoeken naar hem gevoerd had."

  Amdouni: "Heb niets met doping te maken"

  Morhad Amdouni schreeuwt intussen zijn onschuld uit. "Ik ken die verkoper niet en heb hem meteen geblokkeerd. De reportage is pure laster. Er kan mij geen enkel feit ten laste gelegd worden", beweert de Fransman.

   

  "Ik weet dat mijn prestaties voor twijfel hebben gezorgd. Maar ik heb niets met doping te maken. Ik sta recht in mijn schoenen. Deze reportage is ongeloofwaardig en dient enkel om me te schaden."

  Het podium in Berlijn: