Sacoor duikt net niet onder 45 seconden: "Door beginnersfouten"

  Sacoor

  Jonathan Sacoor evenaarde zijn persoonlijk record, maar had op meer gehoopt.

  Jonathan Sacoor (400m) en Hanne Claes (400m horden) strandden allebei ondanks een scherpe tijd in de halve finales op het WK atletiek. Achteraf overheerste de teleurstelling.

  Sacoor: "Had heel graag voor het eerst in de 44 seconden gelopen"

  "Dit voelt toch als een ontgoocheling", zegt Jonathan Sacoor na zijn 45"03, nochtans een evenaring van zijn persoonlijk record. "Ik wist dat er meer inzat, maar ik maak enkele beginnersfouten."

   

  "Ik heb mijn race te veel afgestemd op de Italiaan voor mij, maar mijn eerste 250 meter had sneller gemoeten. In de laatste rechte lijn had ik nog iets te veel overschot. Ik zal niet zeggen dat ik het verpest heb, maar het had efficiënter gemoeten."

   

  "Ik had hier heel graag voor het eerst in de 44 seconden gelopen. Het is frustrerend om je seizoen te moeten eindigen met de gedachte dat er meer inzat. Maar ik heb toch weer veel bijgeleerd. Ik weet nu dat het volgend jaar nog een stuk beter kan. En straks is er ook nog de 4x400 meter."

  Jonathan Sacoor wordt 4e in zijn halve finale van de 400 meter

  Claes: "Voelde dat nog betere tijd erin zat"

  Hanne Claes liep met 55"25 de beste tijd van haar seizoen, haar op 1 na snelste tijd ooit. Daarmee eindigde ze, net als Sacoor, op de 12e plaats. "Het gaat zo ontzettend snel op de 400m horden. Normaal gezien had ik met die tijd altijd de finale gehaald, maar dit jaar niet."

   

  "Waar ik het liet liggen? Mijn laatste horde was niet zo goed. Het is natuurlijk schitterend dat ik op een WK zo'n scherpe tijd kan lopen, maar als atleet wil je altijd meer en beter. Ik voelde dat het erin zat. Jammer dat het er vandaag niet uitkwam."

   

  "Er is wel nog de 4x400 meter, waar ik veel zin in heb. Hopelijk kunnen we met de Cheetahs de finale halen. Dan zal mijn WK dik geslaagd zijn."

  Hanne Claes wordt vijfde in haar halve finale van de 400 meter horden