Mitchelton-Scott geeft zoon van Dmitri Konysjev een kans

  Alexander Konyshev

  Alexander Konyshev rijdt voor Italië, in tegenstelling tot zijn vader Dmitri.

  Mitchelton-Scott geeft Alexander Konyshev een kans in het profpeloton. De 21-jarige Italiaanse zoon van ex-prof Dmitri Konysjev was al stagiair bij de ploeg en mocht zijn handtekening zetten op een contract voor twee jaar.

  "Alex is een grote, sterke jongen. Hij zal in onze klassieke kern worden ingepast", legt sportief directeur Matt White uit. "We zien in hem veel potentieel om te groeien. Hij maakte indruk met een aanval op het EK voor beloften, toen hij pas net voor de laatste kilometer werd gegrepen."

   

  Op het EK liet Konyshev zich van zijn beste kant zien, op het WK van vorige week in Yorkshire kon hij zich niet zo onderscheiden. Hij was samen met Nils Eekhoff een van de renners die gediskwalificeerd werden omdat ze te veel hadden gestayerd.

   

  Alexander Konyshev heeft in tegenstelling tot zijn vader Dmitri, die voor Rusland uitkwam, de Italiaanse nationaliteit. Dmitri Konysjev (53) was renner tussen 1989 en 2006. Hij won onder meer negen ritten in grote rondes (4 in Giro en Tour, 1 in Vuelta) en stond twee keer op het WK-podium (tweede in 1989 na Greg LeMond, derde in 1992 na Gianni Bugno en Laurent Jalabert).