Nederlandse atleet draagt verkeerd shirt in Doha en wordt naar huis gestuurd

  Polsstokspringer Rutger Koppelaar.

  Een relletje in het Nederlandse kamp op het WK atletiek: Rutger Koppelaar is door de Nederlandse federatie naar huis gestuurd. Koppelaar bezocht in Doha een vestiging van Nike, maar droeg tijdens dat bezoek geen T-shirt van de Nederlandse kledijsponsor op het WK. Dat komt hem duur te staan. 

  Rutger Koppelaar (26) nam in Doha deel aan het polsstokspringen, maar de Nederlander overleefde de kwalificaties niet.

   

  Koppelaar bezocht tijdens een vrij moment in Doha de Nike-vestiging (zijn persoonlijke sponsor), maar droeg geen shirt van Asics. Dat is de Nederlandse kledijsponsor op het WK en atleten moeten tijdens het toernooi de kledijvoorschriften van de Nederlandse sponsor respecteren.

   

  Koppelaar moet Doha verlaten, maar geeft bij De Telegraaf aan dat hij niet op de hoogte was van de richtlijn om altijd de kledij van de ploeg te dragen. Op Instagram was hij niet echt aan het mopperen: "Ik ben blij dat ik naar huis mag. Het hotel en het eten waren toch kut", klinkt het.

   

  Opvallend: ook Jamile Samuel, de vriendin van Koppelaar, lapte bij het bezoek aan de Nike-shop de kledijregels aan haar laars. Zij werd niet naar huis gestuurd, maar komt vanavond gewoon nog in actie tijdens de halve finales van de 200 meter en later op het WK bij de 4x100 meter.

  Zo reageert Koppelaar op de beslissing van de Nederlandse unie: