DVV-trofee deelt ook bonificatieseconden uit aan snelste starters

  Wie op 1 november het snelst de Koppenberg op knalt, wordt beloond.

  De DVV-trofee pakt uit met een nieuwigheid voor het veldritseizoen. Tot vorig seizoen vielen na anderhalve ronde bonificatieseconden te rapen voor de koplopers, nu worden de renners die als eerste het veld induiken beloond. Al is niet iedereen daar enthousiast over.

  Op een druilerige dag in België is het volop uitkijken naar het veldritseizoen. Na de Wereldbeker, Superprestige en Ethias Cross schiet de DVV-trofee als laatste op gang met de Koppenbergcross op 1 november. 

   

  De organisatoren van de DVV-trofee willen het spektakel dit seizoen vanaf het startsignaal opdrijven. Niet langer na anderhalve ronde vallen er bonificatieseconden voor het tijdsklassement te rapen, maar nu in de eerste rechte lijn. De eerste drie renners die het veld induiken, worden respectievelijk beloond met 15, 10 en 5 bonificatieseconden.

   

  Maar niet iedereen is enthousiast over de nieuwe regel. "Eerlijk systeem voor diegene die op de derde startrij staat en verder", klinkt het sarcastisch bij Dieter Vanthourenhout. "Alleen maar meer risico in een start die al van levensbelang was."