Servië verslaat Frankrijk in hol van de leeuw voor EK-finale volleybal

  " "

  De Serviërs zijn door het dolle heen na de kwalificatie voor de finale.

  Frankrijk is er gisteravond voor eigen volk in Parijs niet in geslaagd om Servië te verslaan in de halve finale van het EK volleybal. Na een spannende vijfsetter ging de thuisploeg onderuit in de tiebreak: 23-25, 25-23, 25-21, 17-25, 15-7. Servië speelt zondag de finale tegen Slovenië.

  Servië, dat in de groepsfase de enige ploeg was waartegen de Belgen verloren, verknalde de titeldroom van Frankrijk, dat zondag voor eigen volk een zekere medaille wilde pakken. Maar na topvolleybal tegen Bulgarije en Italië lieten de Fransen het op het slechtst mogelijke moment afweten: in de laatste set van de halve finale.

   

  Fysiek en aanvallend namen de Serviërs de bovenhand. Zondag spelen ze de finale tegen Slovenië, dat eerder deze week verrassend wereldkampioen Polen uit de finale hield. Het Polen van bondscoach Vital Heynen kampt om het brons tegen Frankrijk.

  " "

  Frankrijk stuntelde op het slechts mogelijke moment.