Mertens grijpt naast dubbeltitel op toptoernooi in Wuhan

    Elise Mertens is er met dubbelpartner Aryna Sabalenka niet in geslaagd om de finale van het dubbeltoernooi in Wuhan te winnen. Ze verloren in twee sets van het Chinees-Russische duo Duan-Kudermetova met 7-6 en 6-2. Sabalenka won eerder op de dag wel de titel in het enkelspel in Wuhan.

    In het enkelspel werd het toernooi in Wuhan geen succes voor Mertens. De beste Belgische tennister ging er in de tweede ronde uit tegen Sofia Kenin na een spannende wedstrijd. In het dubbelspel ging het Mertens wel voor de wind. Met partner Sabalenka plaatste ze zich voor de finale in China, haar vierde van het jaar.

     

    In die finale van net geen anderhalf uur was het duo Duan-Kudermetova te sterk voor de laureaten van de US Open. De Wit-Russische collega van Mertens stond echter niet op volle kracht in de finale, want amper twee uur eerder had ze al de finale in het enkelspel gespeeld. Daarin versloeg ze de Amerikaanse Alison Riske na een driesetter.

    Sabalenka won eerder vandaag wel de enkelfinale in Wuhan: