Een zorg minder voor Nafi Thiam: ze behaalt diploma in de geografie

  Applaus voor de afgestudeerde Nafi Thiam.

  Applaus voor de afgestudeerde Nafi Thiam.

  Nafi Thiam kan zonder extra-sportieve kopzorgen naar het wereldkampioenschap vertrekken. De 25-jarige zevenkampster is afgestudeerd in de geografie.

  Thiam heeft aan de Universiteit van Luik een bachelordiploma in de geografie behaald. De zevenkampster maakte zes jaar lang de combinatie met een internationale topsportcarrière.

   

  "Ik kon elk jaar in tweeën splitsen. Ik ging de hele dag naar school tot ongeveer 15 uur en daarna had ik training. Het was vermoeiend, want ik heb lange tijd volle dagen gehad", zegt Thiam.     

   

  Haar masterdiploma stelt Thiam een tijdje uit, want de komende jaren wil ze op de atletiek focussen.

   

  "Het zal anders zijn, maar op veel punten positief: ik zal meer tijd hebben om te rusten, om naar de fysio te gaan, om te letten op wat ik eet... En ook om een leven te hebben, want ik kon veel dingen niet doen, zoals mijn vrienden en familie vaker zien", vertelt Thiam.

   

  "Het zal gemakkelijker worden. Ik heb veel fysieke problemen gehad. Ik denk dat dat kwam omdat ik weinig tijd had."     

   

  Toch is haar diploma heel belangrijk voor Thiam. "In een sportcarrière kan alles gebeuren: je kan geblesseerd geraken of geen goed niveau meer halen."

   

  "En op een bepaald moment moet ik stoppen en gaan werken, dus dan wil ik iets doen dat ik graag doe en niet gewoon omdat ik die job nodig heb. Ik denk wel dat ik nu nog iets anders moet zoeken naast de atletiek, om enkele doelen buiten de sport te hebben."

  Thiam op Instagram: