Ga naar de inhoud

Meniscusoperatie houdt Birger Verstraete enkele weken van Duitse velden

Op de 2e speeldag ging Verstraete (r) met 1-3 onderuit bij Witsel en Dortmund.

Tegenslag voor Birger Verstraete: de Belg van Keulen mist zaterdag het duel op Bayern München. Verstraete onderging een kleine ingreep aan zijn meniscus en zal na de volgende interlandbreak, dus half oktober, wellicht weer beschikbaar zijn.

Keulen-coach Achim Beierlozer maakte het nieuws over Verstraete op een persconferentie voor het topduel bekend. "Vermoedelijk is Birger 2 à 3 weken out. Hij liet een cyste wegnemen op zijn buitenste meniscus."

 

"Wellicht kan ik na de volgende interlandbreak weer op hem rekenen. We zullen hem tegen Bayern dus moeten vervangen. Maar we hebben nog zessen in onze kern. En er zijn nog andere oplossingen mogelijk. In elk geval is er nu een plaats in de basiself vrijgekomen."

 

Keulen, dat Verstraete in de zomer overnam van AA Gent, staat 15e in de Bundesliga met 3 punten uit 4 matchen. Het won van Freiburg, maar verloor de toppers tegen Wolfsburg, Dortmund en Gladbach. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.