Courtois pleit voor kalmte: "Moeten er vanaf het begin staan"

  " "

  Thibaut Courtois slikte 2 snelle goals van Di Maria in Parijs.

  Real Madrid heeft er gisteren weinig van terechtgebracht in Parijs: de 13-voudige Europese kampioen verloor kansloos met 3-0. Coach Zinédine Zidane miste intensiteit bij zijn spelers. Thibaut Courtois kreeg ook kritiek, maar predikt kalmte: "We begonnen niet sterk genoeg."

  Bij Real Madrid zoeken ze niet naar excuses na de 3-0 in Parijs. Iedereen beseft dat het slecht was: "We moeten hiervan leren", reageerde James Rodriguez, die net als Eden Hazard in de 70e minuut vervangen werd. "Net zoals iedereen al eens meemaakt, heb je goeie en slechte dagen op het werk. Wij hadden een slechte dag."

   

  "Het resultaat is slecht, maar je moet dit niet dramatiseren. Dit is nog maar het begin en wij misten heel wat topspelers. Zelf ben ik blij dat ik kon spelen en hoop ik op een goed seizoen. Ik ben gelukkig en trots dat ik ik voor Real mag spelen. We moeten nu kalm blijven, hopelijk overkomt ons dit niet meer."

   

   Casemiro was dezelfde mening toegedaan: "We hebben niet goed gespeeld, daar is geen excuus voor. We weten dat het moeilijk is om hier te spelen, omdat PSG sterk is. Ze hadden de controle, maar we hebben nog tijd om veel dingen beter te doen. Je moet hier bijna perfect spelen om te kunnen winnen."

   

  Vanuit zijn doel zag Courtois ook goed wat er gebeurde en was hij dezelfde mening toegedaan als Zidane: "We hadden niet dezelfde intensiteit als zij. We moeten onze wedstrijd rustig analyseren en zien hoe we hier als team beter kunnen uitkomen, zodat dit niet meer gebeurt."

   

  "Ze begonnen veel agressiever aan de eerste helft en grepen ons bij de keel. PSG is een geweldig team, je moet er vanaf het begin staan. Ze duwden ons kopje-onder in het begin en wij hadden het moeilijk om kansen te creëren."

   

  "Onze coach heeft duidelijk gemaakt dat we niet over deze tegenslagen moeten piekeren, want we hebben kwaliteit en weten hoe we moeten voetballen. We moeten gewoon voorbereid zijn op elke tegenstander."

   

  Zelf kreeg Courtois kritiek voor de 1-0 en de 2-0 van Di Maria. Daar gaat de Belgische keeper niet dieper op in. Hij duidt op het collectief: "We verdedigen met 11 spelers en vallen aan met 11 spelers. Iedereen moet zijn steentje bijdragen bij de verdediging. Als doelman zal ik altijd gefrustreerd zijn als ik een goal slik, maar je moet daarvan leren als team."