Hazard en Real keren met een grote onvoldoende terug uit Parijs

  1. 33' - Doelpunt - Ángel Di María (2 - 0)
  2. 32' - Geel - Dani Carvajal
  3. 14' - Doelpunt - Ángel Di María (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Juan Bernat
  2. 90+1' - Doelpunt - Thomas Meunier (3 - 0)
  3. 89' - Verv. Pablo Sarabia door Abdou Diallo
  4. 89' - Geel - Raphaël Varane
  5. 82' - Geel - Ángel Di María
  6. 82' - Geel - Vinícius Júnior
  7. 79' - Verv. Gareth Bale door Vinícius Júnior
  8. 70' - Verv. Marquinhos door Ander Herrera
  9. 70' - Verv. James Rodríguez door Luka Jovic
  10. 70' - Verv. Eden Hazard door Lucas Vázquez
  11. 60' - Verv. Mauro Icardi door Eric Maxim Choupo-Moting

  In dezelfde groep als Club Brugge heeft PSG met overtuiging de topaffiche tegen Real Madrid gewonnen. Eden Hazard begon voor het eerst in het basiselftal van Real Madrid, maar was onherkenbaar. Thomas Meunier bekroonde zijn goede match met een late goal.

  PSG - Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Hier kunnen we enkel een "wat als-vraag" stellen. Wat als de aansluitingstreffer van Benzema niet onterecht was afgekeurd. Voor de rest was PSG namelijk over heel de match dominant.
  • Man van de Match: Di Maria scoorde twee keer, maar dé uitblinker was de onverzettelijke Gueye. De middenvelder is een enorme kuitenbijter met bijzonder goede voeten. Zowel aanvallend als verdedigend.
  • Statistiek: Real Madrid kreeg geen enkele bal tussen de palen als je de twee afgekeurde doelpunten van Real niet meerekent. Dat was niet meer gebeurd sinds het seizoen 2003-2004.

  Di Maria scoort twee keer tegen zijn ex-club

  Voor krakers als dit werd Eden Hazard naar Madrid gehaald en hij kreeg zoals verwacht zijn eerste basisplaats van Zinedine Zidane. Alle ogen waren dus gericht op Eden Hazard. Behalve dan bij de 11 spelers van PSG. Zij keken 70 minuten niet om naar de Rode Duivel. Hij kwam nauwelijks aan de bal en zorgde geen enkele keer voor een flits.

   

  Het verschil met PSG was enorm. De Parijzenaars vonden elkaar met de ogen dicht en waren op alle vlakken beter dan Real. Sneller, zuiverder, directer. Di Maria zorgde voor een verdiende 2-0-voorsprong aan de rust.

   

  Eerst was hij van dichtbij de afwerker van een knappe aanval. Daarna moest iedereen pas echt met de ogen knipperen. Hij maakte gebruik van te veel ruimte om prinsheerlijk binnen te schieten van buiten het strafschopgebied. Courtois trof twee keer geen schuld.

  Hazard wordt gewisseld na typerende actie

  In de tweede helft koos PSG meer voor controle en zelfs dan kon Real niet in de match komen. De laatste actie van Hazard was typerend voor zijn match. Hij had heel veel ruimte op de rechterflank, ging op snelheid wel nog voorbij Meunier, maar dribbelde zich dan onhandig vast voor er enige sprake van dreiging was.

   

  In de 70e minuut werd hij gewisseld door Zidane. Kort daarna werd voor de tweede keer een aansluitingstreffer van Real afgekeurd. De goal van Bale in de eerste helft werd terecht afgekeurd voor handspel, maar de VAR had toch moeten tussenkomen toen Benzema binnen knalde en de vlag onterecht omhoog ging voor buitenspel van Vazquez.

   

  In de extra tijd bekroonde Meunier zijn wedstrijd met een goal. Veelzeggend was het dat de backs van PSG met twee voor Courtois kwamen na een zoveelste balverlies van de Madrilenen. Meunier mocht het van Bernat afwerken. Hij is de 7e Belg die in de Champions League scoort tegen Real. (Goor, Sonck, Van Buyten, Odjidja, Mertens, Carrasco en Meunier.)

  Meunier: "Doelpunt was de kers op de taart"

  "Mijn doelpunt was de kers op de taart", glunderde Thomas Meunier. "Ik moet Bernat bedanken voor zijn assist. Hij was zeer altruïstisch. Het was een prachtige assist."

   

  "Ik heb voor het overige een zeer goeie ploeg gezien ondanks de afwezigheid van onze 3 vedetten voorin. Iedereen heeft hard gewerkt. We stonden er als een blok en we hadden deze week tactisch heel hard getraind."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. PSG wint oververdiend de topaffiche tegen Real Madrid. Hazard was onherkenbaar. Courtois kon er niets aan doen en Meunier bekroonde zijn goede match met een goal.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Juan Bernat van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Thomas Meunier van Paris Saint-Germain. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 91. Meunier zet de kers op de taart: 3-0. Meunier scoort de 3-0 in de extra tijd. Hij zet de aanval zelf op en rondt hem zelf af omdat Bernat niet egoïstisch is. Real echt met de billen bloot.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Abdou Diallo erin, Pablo Sarabia eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Statistieken. Het balbezit is in evenwicht. 51 voor PSG, 49 voor Real, maar de schoten op doel zeggen alles. Als je de twee afgekeurde goals van Real niet meetelt, hebben de bezoekers geen enkele bal tussen de palen gekregen. PSG deed dat 4 keer en scoorde er twee.
  8. Gele kaart voor Raphaël Varane van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 85. Invaller Choupo-Moting toont zich ook nog. Hij neemt een bal op halve hoogte knap aan en haalt meteen uit. Net naast.
  10. tweede helft, minuut 83.
  11. Gele kaart voor Ángel Di María van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 82
  12. Gele kaart voor Vinícius Júnior van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 82. Geel voor Vinicius en Di Maria. Invaller Vinicius gaat te fel door op Bernat en dat is niet naar de zin van Di Maria. Vinicius krijgt geel voor de tackle. Di Maria voor protest.
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Gareth Bale eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Daar is Benzema opnieuw. Benzema is heel laat wakker geschoten, maar is nu opnieuw dicht bij een goal. Hij troeft Meunier af op een prima voorzet van Vazquez. Navas staat aan de grond genageld, maar de bal gaat rakelings naast.
  16. tweede helft, minuut 78. Tenzij er ons iets is ontgaan, was de goal van Benzema een 100 procent geldig doelpunt. Peter Vandenbempt op Proximus tv.
  17. tweede helft, minuut 76. Goal Benzema afgekeurd, maar klopt dat? Benzema scoort, maar de vlag gaat de lucht in. Vreemd, want Vazquez, maar niet Benzema liep buitenspel. De VAR komt niet tussen. Dit lijkt toch een vergissing.
  18. tweede helft, minuut 74. Er gebeurt de laatste minuten nauwelijks iets. PSG blijft makkelijk baas over de match. De inbreng van Jovic en Vazquez heeft niets veranderd.
  19. tweede helft, minuut 73.
  20. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Ander Herrera erin, Marquinhos eruit