Zidane miste intensiteit: "Vreemd dat we geen kansen konden creëren"

  " "

  Zinédine Zidane: "PSG was op alle vlakken beter."

  In het tweede treffen in de groep van Club Brugge had Real Madrid geen verhaal op bezoek bij PSG. De afwezigheid van zijn 3 topaanvallers heeft het team geholpen, weet PSG-coach Tuchel. Zijn Real-collega miste intensiteit bij zijn ploeg, die geen enkele bal tussen het kader kreeg.

  Voor Zinédine Zidane is zijn tweede periode als coach van Real Madrid verre van die van de eerste. Toen won hij 3 keer op een rij de Champions League, nu ging hij kansloos onderuit op de eerste speeldag in Parijs. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor Real, waar Eden Hazard zijn debuut in de basis maakte. Hij kreeg 70 minuten, maar was onherkenbaar.

   

  De Franse coach hekelde het gebrek aan intensiteit bij zijn mannen: "PSG was in elk departement beter dan wij: in hun manier van spelen, op het middenveld... Wat me het meest stoort, is dat we niet met genoeg intensiteit voetbalden. Op dit niveau kan dat niet."

   

  "Zij zijn goed in het creëren van kansen, dat is niet wat me zorgen baart. Maar wel ons gebrek aan intensiteit." Het middenveld van Real werd volledig lamgelegd door het PSG-duo Idrissa Gueye en Marco Verratti, waardoor Real de bal amper naar voren kreeg. "Dat wij er niet in slaagden om goeie kansen te creëren met de spelers die we vooraan hebben lopen - Bale, Benzema en Hazard - is een vreemd gevoel."

   

  "Je kunt slecht spelen, maar als je intensiteit toont, je vecht voor de bal, dan zit je in de wedstrijd", herhaalde Zidane nog eens zijn punt.

   

  PSG toonde inderdaad meer enthousiasme en agressiviteit, getuige de twee goals voor de rust van Di Maria. Doelman Thibaut Courtois zag er voor sommigen niet te best uit, maar Zidane wuifde elke kritiek op onze landgenoot weg: "Het is de fout van iedereen. Je wint samen en je verliest samen."

  Tuchel: "We waren geen favoriet, dat heeft ons geholpen"

  Het gevoel van Zidanes collega Thomas Tuchel was natuurlijk helemaal anders: "Mijn team legde een heel goeie en complete prestatie op de mat. We waren op een heel hoog niveau. Mbappé, Cavani en Neymar waren er niet bij, waardoor men zei dat wij niet de favoriet waren. En dat heeft de druk op de anderen weggenomen."

   

  "We kunnen die drie niet in alle matchen missen, maar soms kan het wel als iedereen op zijn beste niveau speelt. Dat was het geval. We hebben een grote ploeg, die aan persoonlijkheid gewonnen heeft."

   

  Hij loofde Gueye, die in de zomer Everton ruilde voor PSG, en Di Maria: "We hebben geknokt om Idrissa te halen. Hij is een machine. Hij stopt nooit met lopen en recupereerde heel wat ballen, tegen Real is dat heel belangrijk. En Angel heeft ons niet verrast. We weten wat hij kan. Zijn statistieken zijn uitzonderlijk. In bijna elke match is hij beslissend met een goal of een assist. Hij is altijd gevaarlijk, maar doet ook zijn verdedigende werk."