Na 59 jaar wachten legt St. Pauli HSV nog eens over de knie voor eigen volk

  Waanzinnige taferelen in het Millerntor-stadion van St. Pauli.

  Waanzinnige taferelen in het Millerntor-stadion van St. Pauli.

  Voor het eerst sinds 1960 heeft St. Pauli nog eens een thuiszege behaald in de fel beladen Hamburgse derby tegen HSV. De wedstrijd in de tweede Bundesliga werd een poosje gestaakt door het vele vuurwerk dat in het stadion gesmokkeld was.

  59 jaar, zo lang hadden de fans van cultploeg St. Pauli moeten wachten op een thuiszege tegen stadsrivaal HSV. Sinds 1960 kon St. Pauli amper 2 keer winnen van HSV. In 1977 en 2011 ging het winnen op het veld van HSV.

   

  Ook nu leken de sterren niet gunstig te staan voor St. Pauli, dat na 5 speeldagen nog maar 1x gewonnen had, terwijl HSV met 13 op 15 als leider naar het Millerntor-Stadion was afgezakt. Vorig seizoen werd St. Pauli voor eigen volk nog vernederd door HSV: 0-4.

   

  Maar in een kolkend stadion was de thuisploeg nu wel bij de les. Na ruim een kwartier was Diamantakos alert in de rebound nadat ploegmaat Knoll tegen de paal gekopt had: 1-0 voor St. Pauli, waar Anderlecht-huurling James Lawrence in de basis stond.

   

  In de tweede helft, later begonnen door een stortvloed aan vuurwerk in het stadion, trok de thuisploeg het laken definitief naar zich toe. HSV-aanvoerder Van Drongelen was de schlemiel van de avond toen hij bij een vrije trap zijn eigen doelman verschalkte, tot groot jolijt van de St. Pauli-aanhang. Een groot deel van de supporters was immers voor het eerst getuige van een thuisoverwinning tegen de grote rivaal.