De Boeck: "Nog geen crisisoverleg, relatie met spelers is nog opperbest"

  De Boeck kreeg zijn team nog niet op de rails in 1B.

  Wordt vrijdag de 13e een nieuwe ongeluksdag voor Lokeren? De ploeg heeft zijn start in de Proximus League volledig gemist. Tegen medeleider Westerlo moet er vanavond gewonnen worden, maar over crisis wordt er op de club nog niet gesproken. "De relatie tussen spelers en mezelf is nog steeds opperbest en we blijven werken aan de heropstanding van Lokeren", klinkt het bij trainer Glen De Boeck. 

  1 op 15, dat is het magere rapport van Lokeren in 1B tot nu toe. "Het was een heel moeilijk weekend, na een lange busrit kwam iedereen thuis met hetzelfde slechte gevoel, maar maandag hebben we gewoon onze voetbalschoenen weer aangetrokken en zijn we beginnen te trainen", vertelt doelman Davino Verhulst.

   

  "Er is enorm veel beleving op training, dit ondanks de tegenvallende resultaten", ziet ook trainer De Boeck. "Wij hebben nu eenmaal een zege nodig om opnieuw wat rust te vinden. De relatie tussen spelers en mezelf is nog steeds opperbest en we blijven werken aan de heropstanding van Lokeren. Vergeet ook niet dat we nog geen enkele keer met hetzelfde elftal speelden. Vergelijk het met Westerlo, die spelen al 8 weken met dezelfde ploeg. Die moeten niet puzzelen en zoeken. Dat zie je ook." 

   

  "We hebben onze start gemist, maar we moeten het niet dramatiseren", vindt ook Verhulst. "We weten dat we goed bezig zijn. Het is normaal dat we wat moeten zoeken met een groep met zoveel nieuwe spelers. Maar het duurt wel wat langer dan we zelf gedacht hadden."

   

  "De match die nu komt is belangrijk en die moeten wij proberen te winnen." Het woord crisis valt nog niet. "We hebben deze week een overleg gehad, maar het was geen crisisoverleg. We zijn dichter naar elkaar toegegroeid. We hebben de rangen gesloten. Dat is belangrijk. Ik ben er nog steeds zeker van dat we uit deze slechte positie, waarin we nu eenmaal zitten, geraken. En dat de druk groot wordt? Druk is er altijd. Druk hoort nu eenmaal bij topsport. Daar leef ik al 25 jaar mee. Een beetje druk op de ketel kan geen kwaad", aldus nog De Boeck.