Gilbert: "Zelden meegemaakt: we reden tot 75 km/u op het vlakke"

  Philippe Gilbert wint zijn tweede rit in de Vuelta.

  Na een vliegmeeting om duimen en vingers bij af te likken heeft Philippe Gilbert (37) zijn tweede ritzege in deze Vuelta geboekt. "Deze etappe zal in ons geheugen blijven", reageerde de ritwinnaar van Deceuninck-Quick Step.

  Philippe Gilbert won eerder in deze Vuelta zijn 10e rit in een grote ronde, maar ook nummer 11 is er eentje om niet snel te vergeten. "Dit is zeer speciaal. Deze etappe zal door de manier van koersen in ons geheugen blijven", lachte Gilbert.

   

  "Het was meteen een gekkenhuis. We vertrokken onmiddellijk met een groep van 40 renners. Wij hadden 7 van de 8 renners mee. We hebben echt als gekken gereden met de ploeg en krikten voortdurend elkaars vertrouwen op."

   

  Gilbert finishte na 219 km met een gemiddelde van 50,63 km/u. "Het ging echt razendsnel. We reden soms tot 75 km/u op het vlakke. In 17 jaar profcarrière heb ik dat nog niet veel meegemaakt."

  Gilbert maakt het af in de Vuelta:

  Gilbert reageert: "Dit is een zeer speciale zege"

  Vreugde op Twitter: