Bondscoach: "De Bruyne is de beste spelverdeler ter wereld"

  Kevin De Bruyne scoort

  Na 3 assists prikt Kevin De Bruyne er ook zelf eentje binnen in Schotland.

  Met 3 assists en 1 doelpunt heeft Rode Duivel Kevin De Bruyne in Schotland ook indruk gemaakt op Roberto Martinez. "Hij ziet alles zo snel", weet de bondscoach, die nu logischerwijze groepswinst vooropstelt in de voorrondes van Euro 2020.

  De nationale ploeg heeft gisteravond op verplaatsing Schotland ingeblikt (0-4). Regisseur met dienst was Kevin De Bruyne. Eerst liet de City-speler Lukaku, Vermaelen en Alderweireld scoren, daarna maakte hij er zelf een.

   

  "Kevin kan de beslissende pass geven vooraleer dat de tegenstander het in de gaten heeft", sprak bondscoach Roberto Martinez achteraf. "Hij ziet alles zo snel."

   

  "Wat mij betreft is hij de beste spelmaker ter wereld. Op het WK was hij al heel belangrijk voor ons, nadien kende hij een seizoen vol blessureleed en miste hij veel wedstrijden. Nu is hij weer fris en dat zie je."

  VIDEO: Het journaal laat met de zege van de Rode Duivels

  "Natuurlijk willen we de groep winnen"

  Met 18 op 18 ligt het EK-ticket voor het grijpen. "We willen natuurlijk ook gewoon deze groep winnen en daarna aan de voorbereiding op het EK beginnen", stelt Robert Martinez, die volgende maand met België San Marino en Kazachstan partij geeft. In november volgen nog duels tegen Rusland (voor poulewinst?) en Cyprus.

   

  Naar goede gewoonte had de bondscoach vooral lof voor het collectief. "Er waren vele aspecten in deze wedstrijd: verdedigend moesten we goed staan, zonder bal moest er gewerkt worden. We controleerden de partij en maakten onze eerste kans meteen af. Nadien zou het makkelijk zijn om de concentratie even te verliezen, maar iedereen bleef bij de zaak en we deden gewoon voort."

   

  "Nu ging het echt om die intensiteit", stipt Martinez aan. "Vanaf de eerste seconde tot de laatste speelden we echt als een team. Na zo'n prestatie kan je niet anders dan blij zijn. Er zit volwassenheid in deze groep, er is een verlangen om te werken voor elkaar. Dat was er al op het WK en dat zit er nog in. Dat is essentieel als je wil blijven groeien."

  Vanaf de eerste seconde tot de laatste speelden we echt als een team. Van zo'n prestatie kan je niet anders dan blij zijn. Er zit volwassenheid in deze groep, er is een verlangen om te werken voor elkaar.

  Roberto Martinez
  Roberto Martinez en Thomas Meunier

  Roberto Martinez geeft zijn back Thomas Meunier aanwijzingen.

  "Heel tevreden over Tielemans en Dendoncker"

  Voor het middenveld met het Anderlecht-duo Youri Tielemans en Leander Dendoncker was Schotland een goeie test. De Bruyne stond zo een rijtje hoger op de 10, met assists en een doelpunt als resultaat.


  Roberto Martinez: "Ik ben heel tevreden over mijn middenveld. We wisten dat Schotland daar met een man meer zou staan. Leander deed het eerder al zeer goed tegen Rusland en Cyprus en ik was ook nu heel tevreden met de samenwerking met Youri. Leander is fysiek sterk en dat hielp ons tegen Schotland."

  Thomas Vermaelen (l), Youri Tielemans (m) en Leander Dendoncker (r).

  Meer over de interland:

  Voorrondes Euro 2020

  einde
  04