Drama in het mountainbike: Jolanda Neff verliest WB-eindzege op de slotdag

  0 / 0

  Wie deed Jolanda Neff wat? Er waren weinig twijfels over het feit dat de Zwitserse in Snowshoe (VS) haar eindzege in de wereldbeker mountainbike niet zou afgeven. Maar het draaide in de laatste manche van het seizoen helemaal anders uit.

  De eerste ronde leek er voor de Zwitserse Neff nog geen vuiltje aan de lucht. Maar toen het tempo na de eerste verkennende ronde de hoogte in ging, moest ze lossen bij de kopgroep.

   

  En het ging van kwaad naar erger. Jolanda Neff zakte helemaal door het ijs. In een mum van tijd viel ze terug tot een 18e plaats en leek ze een kruis te mogen maken over de WB-eindzege.

   

  Allemaal tot groot genoegen van Kate Courtney (VS), die zichzelf plots tot grote titelfavoriet gebombardeerd zag. En die druk begon ook haar plots parten te spelen, want ze moest vooraan lossen en ze zakte weg naar een 7e plek. Zou ook zij bezwijken?

   

  Rondenlang was het enorm spannend voor de eerste plek in de wereldbeker. Maar uiteindelijk was het Kate Courtney, die het laken naar zich toe trok. Courtney werd 5e, Neff finishte 11e. Genoeg voor de Amerikaanse om het seizoen af te sluiten op een eerste plaats.

   

  De race van vandaag werd trouwens gewonnen door de Française Pauline Ferrand-Prévot. Githa Michiels eindigde 17e .

  Kate Courtney haalt de wereldbeker-eindzege binnen voor eigen volk

  Kate Courtney haalt de wereldbeker-eindzege binnen voor eigen volk

  Kijk naar de finish en de dramatische aankomst van Neff: