• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sanne Cant past voor crossen in Amerika: "Verteer de jetlag slecht"

  Sanne Cant laat de Wereldbekercrossen in Iowa en Waterloo schieten. Dat heeft de wereldkampioene aangekondigd tijdens de presentatie van haar team IKO-Crelan.

  Vorig jaar waren de Amerikaanse crossen een afknapper voor Sanne Cant. Nu heeft ze beslist om dit jaar niet terug te keren. "Ik verteer de jetlag slecht, daarom zal ik de oversteek niet maken. Ik wil me liever concentreren op de trainingen en de rest van het seizoen."

   

  Cant hoopt beter aan dit seizoen te beginnen dan aan het vorige, dat door knieproblemen maar moeizaam op gang kwam. "Ik heb een heel goeie zomer achter de rug en heb probleemloos alle trainingen kunnen afwerken. Ik heb me ook wat meer op het tijdrijden geconcentreerd."

   

  Cant beseft dat de concurrentie dit seizoen weer niet mals zal zijn. "Het niveau neemt elk jaar toe en dat verwacht ik deze keer opnieuw. Maar ik stel mijn doelen niet bij. Ik wil zoveel mogelijk crossen winnen."