"Lewandowski moet zich geen zorgen maken over mij, en al zeker niet openbaar"

  Robert Lewandowski.

  Robert Lewandowski.

  De zomermercato zit er bijna op en dat vindt Hasan Salihamidzic, sportief directeur van Bayern München, niet erg. De Bosniër kreeg de voorbije maanden meermaals kritiek voor het uitblijven van toptransfers, onder meer van zijn topschutter Robert Lewandowski, en dat kan hij maar matig appreciëren.

  "We hebben Robert gezegd dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over mijn job, die van CEO Karl-Heinz Rummenigge of voorzitter Uli Hoeness", zegt Salihamidzic.

   

  "En al zeker niet in het openbaar. Ik houd daar niet van en Robert weet dat. Ik denk dat hij de boodschap begrepen heeft."     

   

  Lewandowski liet afgelopen zomer meermaals horen dat hij vond dat Bayern zich moest versterken. In augustus volgden nog de toptransfers van Philippe Coutinho (Barcelona), Ivan Perisic (Inter) en Mickaël Cuisance (Borussia Mönchengladbach).

   

  Begin juli had de Rekordmeister zich ook al verzekerd van de diensten van Lucas Hernandez (Atlético Madrid), Benjamin Pavard (Stuttgart) en Jann-Fiete Arp (HSV).     

   

  "Ik denk dat de spelers en trainer nu tevreden zijn", zegt Salihamidzic. "De sfeer in het team is opperbest. Dat heeft iedereen in de voorbereiding en de eerste competitiematchen kunnen merken. Ik heb zeer veel vertrouwen in dit team."     

   

  Ook Lewandowski lijkt intussen helemaal achter het team te staan. De 31-jarige Pool verlengde vorige donderdag zijn contract in Beieren tot medio 2023.

  Salihamidzic over Lewandowski: