• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlands legioen baalt: Verstappen valt meteen uit in Spa

  De race van Max Verstappen eindigde nog voor de GP goed en wel begonnen was.

  De Nederlandse autosportliefhebbers hebben een pechnamiddag achter de rug in Spa-Francorchamps: hun Max Verstappen parkeerde zijn Red Bull al in de openingsronde in de bandenmuur. Verstappen veroorzaakte eerst zelf een aanrijding en kreeg zijn wagen daarna niet meer onder controle in de beruchte Raidillon.

  Voor Max Verstappen (21), gisteren 5e in de kwalificaties, kon de GP van België niet slechter beginnen.

   

  De Nederlander verloor na het doven van de lichten meteen enkele plaatsen en wilde in de eerste scherpe bocht al iets rechtzetten. Verstappen dook in een gat dat er niet was en tikte Kimi Räikkönen aan.

   

  De Fin werd in de lucht gekatapulteerd, maar kon nog voortrijden. De wagen van Verstappen haperde wel flink en de Nederlander verloor de ene na de andere positie.

   

  Als klap op de vuurpijl kon Verstappen bij de Raidillon zijn wagen helemaal niet meer onder controle houden. De Nederlander werd richting de bandenmuur gezogen: zijn race zat er na nog geen minuut op.

  Verstappen moest al snel inpakken: