• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen olympisch ticket voor Belgische eventingruiters na 7e plaats op EK

  Karin Donckers is een van de ervaren ruiters in de ploeg.

  De Belgische eventingruiters hebben het voorbeeld van de jumpingploeg niet kunnen volgen. Ze werden 7e op het EK en dat volstond niet voor een ticket voor de Spelen in Tokio in 2020.

  Om de deur naar de Olympische Spelen open te beuken moesten de Belgen bij de beste twee landen eindigen die zich nog niet gekwalificeerd hadden voor Tokio. Na dag 1 zag het er goed uit want de Belgen stonden op plek drie na de dressuurcompetitie.

   

  Maar na de cross-country zakte België weg naar plaats 7 en op de laatste dag kon ons land niet meer opschuiven. In de jumping bleven alleen de drie beste resultaten behouden en die kwamen van Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Constantin van Rijckevorsel.

   

  Maar met een totaal van 151.0 punten bleef België hangen op plaats 7 en belangrijker het moest Zweden en Italië voor zich dulden, twee landen die ook nog geen olympisch ticket hadden. Het missen van het ticket is ongetwijfeld een teleurstelling voor de Belgen. Vorige week kon de jumpingploeg zich wel plaatsen voor Tokio met een gouden plak op het EK.

   

  Duitsland kroonde zich tot Europees kampioen eventing voor Groot-Brittannië. In de individuele stand zette Lara de Liedekerke-Meier het beste Belgische resultaat neer met plek 19.